Nüfus Kayıt Örneği Alma ve Sorgulama

Nüfus Kayıt Örneği Alma ve Sorgulama. Nüfus Müdürlüğü Nüfus Kayıt Örneği Alma. e-Devlet Nüfus Kayıt Örneği Sorgulama. e-Devletten Nüfus Kayıt Örneği alınabilir mi? Nüfus kayıt Örneği almak için nüfus müdürlüğüne gitmek zorunda mıyım?

Çeşitli kurumlar tarafından istenilen son altı ay içinde alınmış olan Nüfus Kayıt Örneği nasıl alınır?

Nüfus Kayıt Örneği almak için Nüfus Müdürlüğünden diğer nüfus işlemleri menüsünü seçerek randevu alabilirsiniz.

Nüfus Kayıt Örneği almak için Nüfus Müdürlüğünden ALO 199′ nolu nüfus müdürlüğü randevu telefonunu kullanarak da randevu alabilirsiniz.

Nüfus Kayıt Örneği almak için randevu saatinden 30 dakika öce Nüfus Müdürlüğünde hazır bulunup işlem için tekrar sıra almanız gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğünden alınacak Nüfus Kayıt Örneği için yapmanız gereken işlemler ise şöyle:

Nüfus kayıt örneği, istenme nedeni ve hangi amaçla kullanılacağının belirtildiği yazılı istek olmadan verilemez.

Ancak kişinin kimliğini kanıtlayan resmi bir belge ile şahsen başvurması halinde yazılı müracaat aranmaz.

Nüfus kayıt örneklerinde, bunları istemeye yetkili olanlar tarafından açıkça ve gerekçeli olarak istenmediği takdirde, kimlik bilgileri dışında kişisel bilgilere yer verilmez.

e-Devlet Nüfus Kayıt Örneği Sorgulama:

Nüfus Müdürlüklerinden alacağınız Nüfus Kayıt Örneği ile aynı işleve sahip belgeyi e-Devlet Üzerinden almak mümkün.

Aşağıdaki Linki tıklayarak e-Devlet Nüfus Kayıt Örneği Sorgulama sayfasına ulaşabilir Nüfus Kayıt Örneği alabilirsiniz.

E-DEVLET NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
Nüfus Kayıt Örneği Tipi’ni aşağıdaki bilgileri göz önüne alarak seçiniz.
Kişi Kayıt Örneği: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları ve varsa Eski Eş / Eşlerine (isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları, Anne / Babası ve Eski Eş / Eşlerine (isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.

Bir takvim günü içerisinde en fazla 1 (bir) adet belge oluşturulabilir.

Oluşturduğunuz belgenin istediğiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz.

Oluşturulan belgenin ne için kullanılacağı bilgisi önemlidir. Sorgulama yapmadan önce “Belgenin Kullanım” alanının seçiminde ve amaca göre düzenlenmesi gerekli alanların veri girişinde dikkatli olmalısınız.

Oluşturacağınız sonuç belgesi, belge üzerindeki “Barkod Numarası” ve “T.C. Kimlik Numaranızı” paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından “Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Doğrulama” hizmeti ile görüntülenebilecektir.

Oluşturduğunuz “Nüfus Kayıt Örneği” Belgesi sonucu ile ilgili tereddütleriniz var ise kendinize en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne veya Alo199 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Çağrı Merkezine başvurunuz.

Oluşturulan “Nüfus Kayıt Örneği” Belgesi geçerlilik süresi boyunca evrak olarak doğrulanabilecektir. Geçerlilik süresi dolan “Nüfus Kayıt Örneği” Belgeleri sistemlerimizden silinecektir.

Kişiler; kendileri ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örneklerini, kendileri ve ergin olmayan çocuklarının ise yerleşim yeri belgelerini, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir, sonucu fiziki veya elektronik ortamda merciine verebilirler. E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış diğer belgelerle aynı hukuki değere sahiptir.

Düzenlendikleri tarihten itibaren geçerlilik süresi içinde kullanılmayan nüfus kayıt örnekleri geçerliliğini kaybeder. Nüfus kayıt örneğinin kullanılacağı alanlara göre Bakanlık bu süreyi otuz güne kadar kısaltmaya yetkilidir.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir