Nüfus Müdürlüğü Online Randevu Alma Püf Noktası 2022. Nüfus Müdürlüğü işlem sıra numarası almak özellikle covid 19 pandemi kuralları kapsamında il veya ilçe nüfus dairesindeki kalabalığı azaltmak anlamına gelmektedir. Nüfus müdürlüğü randevu alma yolları; internetten online nvi nüfus randevu, e-Devlet nüfus başvuru randevu alma ve telefon ile nüfus NVİ randevu alma yanı sıra acil durumlarda şahsen nüfus müdürlüğüne başvurarak nüfus dairesinde bulunan numaratörlerden randevu almak şeklindedir.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sunulmuş olan https://randevu.nvi.gov.tr/nüfus işlemleri randevu alma portalı şifresiz ve tamamen ücretsiz bir uygulamadır.
NVİ Nüfus Randevu alma sisteminde; yeni kimlik kartı randevu, yeni ehliyet randevu, pasaport randevu, adres değişikliği bildirim ve kayıt randevu, ehliyet kimlik birleştirme randevu, yeni doğan kayıt randevu ve diğer nüfus işlemleri için randevu alınabilmektedir.
Yeşil Pasaport ve Özel Pasaport işlemleri İl Nüfus Müdürlüklerinden, Umumi Pasaport ve diğer tüm işlemlerinizi ise ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu alarak yapabilirsiniz.
NVİ Nüfus Randevu alma sisteminden kendiniz, eşiniz ve çocuklarınız için randevu alabilirsiniz.
“Yeni Ehliyet Başvuru”, “Yeni Kimlik Kartı Başvuru”, “Pasaport Başvuru”, “Yeni Doğan Kayıt” ve “Adres Değişikliği Başvurularınız” için e-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden giriş yaparak randevu alınabilmektedir.
Nüfus Müdürlüğü işlem başvurularınızı adresinizin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğünden yapma zorunluluğunuz yoktur. Başvurularınızı herhangi bir müdürlükten de yapabilirsiniz. Bu nedenle size en uygun nüfus müdürlüğünden randevu alınması gerekmektedir.
Alınan randevuya gidilemeyecek durumlarda; Sistemden olumsuz etkilenmemek ve mağduriyet yaşamamak için; aldığınız randevu tarihini takip ediniz ve randevu tarihi ile ilgili bir değişiklik olması durumunda randevunuzu, randevu saatinizden en az yarım saat önce iptal ediniz. Aksi durumda aynı gün içerisinde (24 saat) ikinci bir randevu verilemez.
15 yaşını doldurmuş kişiler Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunda parmak izi işlemleri için nüfus müdürlüğünde hazır bulunmak zorundadır.
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı (TCKK), pasaport ve sürücü belgesi başvuru bedellerinin, başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine,
anlaşmalı yerlere yatırılması gerekmektedir
Randevu alırken HES Kodu sorulduğu için randevu alma işlemine başlamadan önce HES Kodunuzu hazır ediniz.
Sürücü Belgesi Başvurularında son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve Sürücü Sağlık Raporu ibraz etmeniz gerekmektedir.
T.C.K.K başvurularında son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ibraz etmeniz gerekmektedir.
Pasaport Başvurularında son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ibraz etmeniz gerekmektedir.
Ehliyet ve Kimlik Birleştirme randevu alıp T:C: Kimlik Kartınıza ehliyetinizi yükletmek için Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı (TCKK) ve sürücü belgenizin (Yeni nesil sürücü belgesi) 01.01.2016 tarihinden sonra alınmış olması gerekmektedir.
Doğum bildirimi; veli (anne veya baba), vasi, kayyım ya da resmi vekil tarafından yapılır. Doğum bildirimi sırasında doğuma ilişkin resmi veya doğum raporunun ibraz edilmesi gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık İşlemleri randevu uygulaması yalnızca Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa illerinde uygulanmaktadır. Diğer İl Müdürlüklerinde randevusuz olarak devam etmektedir.