Yeni Doğan 15 Yaş Altı Kimlik Çıkarma Başvuru e Devlet

Yeni Doğan Kimlik Çıkarma Başvurusu e Devlet ve 15 yaş altı çocuklar için kimlik kartı başvuru işlemleri e devlet şifresiyle yapılabilmektedir.

Yeni Doğan Kimlik Randevu , 15 yaş altı çocukların kimlik kartı başvurusu e-Devlet. Yeni Doğan Kayıt ve e-Devlet Yeni Doğan Kimlik Çıkartma, e-Devlet Yeni Doğan Kimlik Kartı Randevu NVİ Al. Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Kartı Çıkartma. Yeni Doğan Bebek Kimlik Kartı Randevusu Alma. Yeni Doğan bebeği nüfusa kaydetme ve yeni TC Kimlik Kartı Çıkartmak için gerekli işlemler e Devlet şifresiyle yapılabilmektedir. e-Devlet yeni doğan kayıt ve kimlik alma 2022

15 Yaşını Tamamlamayan Vatandaşların Kimlik Kartı Başvuruları

15 yaşını tamamlamayan vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvuruları, “Doğum”, “İlk Defa Kimlik Kartı Verilmesi” veya “Kayıp” nedenleriyle veli ya da vasi tarafından yapılabilir.
Yeni doğan bebeğinizin kimlik kartı başvurusunu randevu almadan nüfus müdürlüğüne gitmeden e devlet üzerinden de yapabilirsiniz.

Yeni başvuru yapabilmeniz için yapacağınız başvuru türüne göre başvuru öncesinde ödemenizi yapmış olmanız gerekmektedir. Ödeme bilgilerine ulaşmak için tıklayınız. İlgili ödemeyi yaptıysanız bu bilgiyi dikkate almayınız.

İçişleri Bakanlığı yeni başlattığı uygulama ile anne ve babaların e devlet şifresiyle bebekleri için kimlik kartı başvurusu yapabileceğini ve nüfus müdürlüğüne gitmeden bebeklerinin kimlik kartını çıkarabileceklerini duyurdu

Site editörümüz sizin için e devletten kimlik kartı çıkarmanın yolunu araştırdı.

e Devlet üzerinden yapabilmektedir. Yeni başlayan uygulamaya göre İç İşleri Bakanlığı 15 yaş altı çocukların kimlik kartı başvurularının ebeveynleri tarafından e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

15 YAŞ ALTI ÇOCUKLARIN KİMLİK KARTI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ
Yukarıdaki linki tıklayarak turkiye.gov.tr 15 yaşını tamamlamayan vatandaşların kimlik kartı başvuruları linkinden başvuru yapabilirsiniz.

Bu hizmet kullanılarak, veli / vasi aracılığıyla 15 yaşını tamamlamayan vatandaşların kimlik kartı başvurusu yapılabilecektir.

15 yaş altı çocukların veli veya vasileri, e-Devlet üzerinden nüfus müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabilecek” açıklamasıyla duyurulan hizmet başladı

15 yaşını tamamlamayan vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvuruları, “Doğum”, “İlk Defa Kimlik Kartı Verilmesi” veya “Kayıp” nedenleriyle veli ya da vasi tarafından yapılabilir.

– TCKK başvurusu yapılacak kişinin Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) kayıtlı açık adresinin bulunması gerekmektedir.
– TCKK değerli kağıt bedelinin, başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine, https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırılması gerekmektedir.
– Başvuru yapılacak kişinin, son altı ay içerisinde nüfus müdürlüğünden yapılan TCKK veya pasaport başvurusu neticesinde MERNİS’te kayıtlı fotoğrafı bulunması durumunda, TCKK başvurusunda bu fotoğrafın kullanılması tercih edilebilir.
– Kimlik kartının teslimatı ile ilgili sadece yurtiçi adresi seçilebilir.
– Bu hizmetten faydalanmak için elektronik imza veya mobil imza yöntemlerinden biri ile doğrulama yapılması gerekmektedir.
Yurtdışında yeni doğan bebeğin kaydı ve kimlik çıkartılması. yurt içinde yeni doğan kaydı ve kimlik kartı çıkartmak içim il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu almak için Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğünün NVİ ALO 199 Nüfus Çağrı Merkezini arayarak size en yakın ilçe nüfus müdürlüğünden veya il nüfus müdürlüğünden randevu alabilirsiniz. Yeni doğan bebek kaydı ve kimlik kartı çıkartmak için telefon ile randevu dışında ücretsiz olarak. https://randevu.nvi.gov.tr/

DOĞUM NEDENİYLE KİMLİK KARTI BAŞVURUSU
• Doğum bildirimi ile birlikte kimlik kartı başvurusu alınır.
• Evrak olarak ise; başvuruyu yapan anne ise annenin baba ise babanın kimliği ile doğum belgesi.
• Kanuni süresi içinde (Yurt içinde 30 gün, yurt dışında 60 gün) veya 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu uyarınca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkililerince yapılan doğum bildirimleri sonucu düzenlenen kimlik kartlarından değerli kâğıt bedeli alınmaz. Aksi halde, 30 TL (2021)değerli kağıt bedelinin yatırılması gerekmektedir.

Yeni doğan çocuğuma nasıl Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı alabilirim?
Doğum olayına ilişkin tescil işleminin yapılmasının akabinde kimlik kartı başvurusu da alınır ve kimlik kartı, başvuru esnasında beyan edilen adreste ilgilisine teslim edilir.

Çocuğun doğum tarihinden itibaren ne kadar sürede nüfus kaydının yapılması gerekir?
Sağ olarak doğan çocuğun doğum bildirimi, yurt içinde doğumun gerçekleştiği tarihten itibaren otuz gün içinde, doğumun olduğu yer veya herhangi bir nüfus müdürlüğüne yapılır.

Yurt dışında doğan çocuğumu nüfus kütüklerine tescil ettirmek için ne yapmam gerekiyor?
Yurt dışında sağ olarak doğan çocuğun doğum bildirimi için 60 gün içerisinde doğuma ilişkin resmî belge ile en yakın dış temsilciliğe müracaat edilir. Ancak, yurt dışında doğuma ilişkin bildirim yapılmamış olması halinde yurt içinde herhangi bir nüfus müdürlüğüne yapılabilir.

Yabancı bir kadın ile evlilik dışı birlikteliğimizden bir çocuğumuz var, kendi aile kütüğüme tescil edilmesini nasıl sağlarım?

Evlilik birliği dışında ve yabancı uyruklu anneden dünyaya gelen çocuğun baba tarafından tanınması nasıl yapılır?
Doğuma ilişkin resmi belge ve yabancı uyruklu kadının uyruğu bulunduğu ülke makamlarından çocuğun doğum tarihi itibariyle medeni halini gösterir belge aslının usulüne uygun şekilde onay ve tasdik işlemleri yapılmış olarak ve Türkçe tercümeleri ile birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.
Yabancı bir kadın ile evlilik dışı birliktelikten dünyaya gelen çocuk, baba tarafından tanınması veya mahkemeden babalığa ilişkin soybağı kararı alınması halinde baba hanesine baba soyadı ile tescil edilebilir.
Doğum Bildirimi (Tanıma ve Evlenme ile Soybağı Düzeltme işlemleri dahil) başvurularınızı adresinizin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğünden yapma zorunluluğunuz yoktur.
Başvurularınızı herhangi bir müdürlükten de yapabilirsiniz. Alınan randevuya gidilemeyecek durumlarda; Sistemden olumsuz etkilenmemek ve mağduriyet yaşamamak için; aldığınız randevu tarihini takip ediniz ve randevu tarihi ile ilgili bir değişiklik olması durumunda randevunuzu, randevu saatinizden en az yarım saat önce iptal ediniz. Aksi durumda aynı gün içerisinde (24 saat) ikinci bir randevu verilemez.
Doğum bildirimi; veli (anne veya baba), vasi, kayyım ya da resmi vekil tarafından yapılır. Doğum bildirimi sırasında doğuma ilişkin resmi veya doğum raporunun ibraz edilmesi gerekmektedir.

(Visited 366 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir